Ειδοποιήσεις
Clear all

Καυτερες πιπεριες και καυστικοτητα Habanero-Scorpion-Naga Morich  

 

Theo
 Theo
(@theo)
Νέο Μέλος
Συμμετοχή από: 2 μήνες πριν
Δημοσιεύσεις: 3
3 Σεπτεμβρίου 2020 18:03  

Καλησπερα,ειμαι νεος στο να μεγαλωνω τετοιες καυτερες πιπεριες ,πανε 2 χρονια πλεον..και αντιμετωπιζω ενα προβλημα με την καυστικοτητα των πιπεριων αυτων και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει και δεν καινε καθολου η και λιγο,καινε σαν της κλασικες ελληνικες πιπεριες,με την μονη διαφορα στο οτι εχουν ενα καψιμο που διαρκει,σταθερο μεν αλα δυνατο δε,ειδικα αυτες οι πιπεριες θα επρεπε να καινε τοσο πολυ οπου κανονικα και μονο στο κοιταγμα θα επρεπε να καιγομαι  🙂  .Η λιπανση των φυτων αυτων γινετε με ψεκασμο στα φυλλα με βιολογικα προιοντα. τα εχω φυτεψει σε διαφορετικο χωμα για να δω αν φταιει το εδαφος ,τα εχω βαλει και κοπρια,τα εχω βαλει και κεφαλια απο ψαρια στο χωμα τους και γενικα τα προσεχω πολυ,σαν φυτα ειναι ωραια καταπρασινα και ζωηρα και εχουν βγαλει πολλα φρουτα πιπεριας,ομως δεν εχουν το αναμενομενο καψιμο.Θα ηθελα πραγματικα να μου πειτε τι μπορει να φταιει και δεν καινε οπως πρεπει.Η συγκεκριμενη ειναι Habanero Red Caribbean

20200903 175446(1)
20200903 175512(1)

 

Αυτό το θέμα τροποποιήθηκε 2 μήνες πριν 2 times από Theo

Παράθεση
Ηλίας Αντωνόπουλος
(@ilias)
Εκλεκτό Μέλος Moderator
Συμμετοχή από: 8 μήνες πριν
Δημοσιεύσεις: 46
4 Σεπτεμβρίου 2020 13:51  

Γεια σου Theo!

Βρήκα αυτό:

Χορομίδης Φυτώριο Banner

https://www.gardeningknowhow.com/edible/vegetables/pepper/chili-peppers-not-hot.htm

"On the opposite side, you may have been too kind to your peppers. Over caring for your peppers through excessive amounts of water and fertilizer will cause the peppers to be over sized and the capsicum in the membranes to become diluted, thus resulting is a milder tasting pepper."

Με άλλα λόγια, λέει ότι ίσως παρά είσαι καλός μαζί τους και γίνονται μαλθακές και δεν καίνε όσο πρέπει!!

 


Theo liked
ΑπάντησηΠαράθεση
Theo
 Theo
(@theo)
Νέο Μέλος
Συμμετοχή από: 2 μήνες πριν
Δημοσιεύσεις: 3
4 Σεπτεμβρίου 2020 16:02  

@ilias πραγματικα ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση,να αφισω με λιγα λογια το φυτο να μαραθει λιγο για να το ζορισω;


ΑπάντησηΠαράθεση
invisiblesurfer
(@invisiblesurfer)
Νέο Μέλος
Συμμετοχή από: 6 μήνες πριν
Δημοσιεύσεις: 1
15 Οκτωβρίου 2020 08:53  

Καλημέρα, νέος στο φορουμ.

Όσο στερούνται νερό οι πιπεριές, τόσο πιο καυτερές γίνονται. Πρέπει να ρυθμίσεις το νερό που τους παρέχεις.

Αν τις έχεις καλυμένες, δηλαδή χωρίς να ποτίζονται και από βροχή, θα πότιζα ελάχιστα (πχ 1 ποτήρι κρασιού ανά ρίζα κάθε Χ μέρες). 

Θα ξεκινούσα με τρεις καινούριες σειρές φυτών που στη μία σειρά θα ποτίζα ως εξης:

1η σειρά: 1/2 ποτήρι κρασιού νερό καθε 5 μέρες

2η σειρα: 1/2 ποτήρι κρασιού νερό κάθε 3 μέρες

3η σειρά: 1 ποτήρι κρασιού κάθε 5 μέρες

Αν παρατηρούσα οτι κάποια από τα φύλλα ξεκινούσαν να μαραίνονται θα διπλασίαζα τη ποσότητα νερού και θα κρατούσα σταθερή την απόσταση μεταξύ των ποτισμάτων.

Ο στόχος είναι να τους στερήσεις το νερό τόσο όσο είναι απολύτως απαραίτητο για να μην μαραθούν. 

Καλή επιτυχία

 


ΑπάντησηΠαράθεση
Share: