Αρχική » Κατάλογος Φυτών » Λουλούδια - Καλλωπιστικά Φυτά

Λουλούδια – Καλλωπιστικά Φυτά

Πληροφορίες και εικόνες από λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά που μπορούν να ομορφύνουν τον κήπο σας.
Ο κατάλογος είναι σε κατάσταση beta.

Zephyranthes candida

Κοινό όνομα: Ζεφύρανθος – Rain lily Υπάρχουν πολλές ποικιλίες Ζεφύρανθων. Οι περισσότερες είναι πολύ ευαίσθητες για να καλλιεργηθούν σε εξωτερικό χώρο. Είναι όμως ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου. Αυτή η ποικιλία είναι από τις πιο ανθεκτικές και μπορεί να καλλιεργηθεί στον κήπο, αρκεί να φυτευτεί σε ένα προστατευμένο σημείο.

Zephyranthes candida Συνέχεια »

Watsonia ‘Stanford Scarlet’

Κοινό όνομα: Βατσόνια – Watsonia Αυτό ασυνήθιστο φυτό προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Έχει συστάδες φύλλων που κοιτούν προς τα πάνω και μοιάζουν με ξίφη. Ανάμεσα από τα φύλλα ξεπροβάλουν μακριοί μίσχοι πάνω στους οποίους είναι τα φωτεινά κόκκινα λουλούδια. Ανθίζει νωρίς το καλοκαίρι. Αν φυτευτούν πολλά μαζί παρουσιάζουν εντονότερη εικόνα στον κήπο.

Watsonia ‘Stanford Scarlet’ Συνέχεια »

Viola Hobbit Series Lavender and Yellow

Κοινό όνομα: Πανσές – Pansy Είναι ένας όμορφος χειμωνιάτικος πανσές που θα προσθέσει χρώμα στον κήπο σας. Τα μεγάλα του λουλούδια έχουν ένα συνδυασμό χρωμάτων κίτρινου και λεβάντας. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε οποιοδήποτε έδαφος, αρκεί αυτό να παραμένει υγρό. Θα σας αποζημιώσει με τα πολλά του λουλούδια, αρκεί να αφαιρείτε όσα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο

Viola Hobbit Series Lavender and Yellow Συνέχεια »

Tulipa turkestanica

Κοινό όνομα: Τουλίπα – Tulip Η ποικιλία αυτή προέρχεται από την Κεντρική Ασία. Είναι πολύ ανθεκτικό και δυνατό φυτό. Ιδανική για βραχόκηπους και καλλιέργεια ανάμεσα σε πέτρες και χαλίκια. Το φυτό έχει μερικά λεπτά φύλλα και παράγει επτά ή περισσότερα μυρωδικά λουλούδια.

Tulipa turkestanica Συνέχεια »

Tulipa ‘Red Riding Hood’

Κοινό όνομα: Τουλίπα – Tulip Αυτή η ποικιλία της τουλίπας είναι χαμηλή σε ύψος. Τα λουλούδια της κρατάνε για πολύ καιρό. Ανθίζει μεταξύ Μαρτίου και Μαίου. Η ποικιλία ‘Red Riding Hood’ είναι ένα φυτό νάνος που παράγει μεγάλα λουλούδια με ζωντανά χρώματα.

Tulipa ‘Red Riding Hood’ Συνέχεια »

Tulipa ‘Queen of the Night’

Κοινό όνομα: Τουλίπα Βασίλισσα της νύχτας – Tulip Η τουλίπα βασίλισσα της νύχτας, ανθίζει τον Μάιο. Χρησιμοποιούνται συχνά σε κήπους εξοχικών. Η βασίλισσα της νύχτας δίχνει να είναι μαύρη τουλίπα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού. Είναι η πιο σκούρα από όλες τις τουλίπες.

Tulipa ‘Queen of the Night’ Συνέχεια »

Tropaeolum majus ‘Hermine Grashoff’

Κοινό όνομα: Τροπαίολο το Μέγα – Καπουτσίνος – Nasturtium Εύκολο στην καλλιέργεια. Γνωστό και ως Καπουτσίνος. Έχει αγαπηθεί και διαθοθεί από τους καλλιεργητές και τους κατόχους κήπων, γιατί είναι εύκολο στην καλλιέργεια. Διαθέτει άνθη διαφόρων χρωμάτων. Το πιο συνηθισμένο χρώμα άνθους είναι το πορτοκαλί. Το Τροπαίολο, ανθίζει κατά το καλοκαίρι. Ο πολλαπλασιασμός είναι εύκολος με

Tropaeolum majus ‘Hermine Grashoff’ Συνέχεια »

Tropaeolum majus ‘Alaska Mixed’

Κοινό όνομα: Τροπαίολο το Μέγα – Καπουτσίνος – Nasturtium Η ποικιλία Alaska Series των καπουτσίνων είναι σχετικά ιδιαίτερη γιατί τα φύλλα έχουν εμφανή στίγματα σε λευκό και πράσινο χρώμα.Προσθέστε στο ιδιαίτερο φύλλωμα και τα ζωηρά πολύχρωμα άνθη και έχετε ένα φυτό που σίγουρα τραβά την προσοχή. Το φυτό ‘Alaska Mixed’ έχει λουλούδια σε χρώμα κίτρινο,

Tropaeolum majus ‘Alaska Mixed’ Συνέχεια »

Triticum

Κοινό όνομα: Σιτάρι – Wheat Μπορεί να ακούγεται παράξενο να καλλιεργείτε σιτάρι για διακοσμητικούς λόγους, αλλά στην ουσία είναι γρασίδι όπως όλα τα άλλα. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στα περιθώρια του κήπου.

Triticum Συνέχεια »

Trifolium incarnatum

Κοινό όνομα: Τριφύλλι το Σαρκόχρουν – Crimson clover Το τρυφύλλι το Σαρκόχρουν αναπτύσσεται ελεύθερα στους αγρούς της Νότιας και Δυτικής Ευρώπης. Στους κήπους χρησιμοποιείται γιατί παράγει ωραία κόκκινα λουλούδια και προσελκύει τις μέλισσες.

Trifolium incarnatum Συνέχεια »

Tolpis barbata

Κοινό όνομα: Tolpis Μερικές φορές ονομάζεται hawkweed του κίτρινου κήπου και σχετίζεται με άλλα hawkweeds όπως το hieracium και crepis. Ένα προηγούμενο όνομά του είναι Crepis barbata. Είναι ένα Μεσογειακό ετήσιο φυτό, ιδανικό για να φυτεύεται σε ένα κήπο με πέτρες. Τα φωτεινά κίτρινα λουλούδια έχουν διάμετρο περίπου 5 εκατοστά και είναι ιδανικά για να

Tolpis barbata Συνέχεια »

Tithonia rotundifolia

Κοινό όνομα: Μεξικανικός Ηλίανθος – Mexican sunflower Ο Μεξικανικός Ηλίανθος είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται στους κήπους όταν θέλουμε να δώσουμε ύψος. Το μεγάλο φωτεινό πορτοκαλί λουλούδι του, εμφανίζεται αργά το καλοκαίρι ή αρχές φθινοπώρου. Αν το κόψετε, διατηρείτε καλά σε βάζο.

Tithonia rotundifolia Συνέχεια »

Tigridia pavonia

Κοινό όνομα: Τιγρίδιο το Ταώνιον – Tiger flower Αυτή η πόα προέρχεται από το Μεξικό. Ονομάζεται και λουλούδι παγώνι, λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής του που περιλαμβάνει συνδυασμούς των χρωμάτων κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, κίτρινο, μωβ και λευκό. Είναι ευαίσθητο φυτό. Οι βολβοί φυτεύονται την άνοιξη. Χρειάζεται πολύ ήλιο, καθώς αυτό ευνοεί την ανθοφορία του.

Tigridia pavonia Συνέχεια »

Tanacetum ptarmiciflorum

Κοινό όνομα: Tanacetum Θάμνος με αργυροειδή φύλλα. Χρησιμοποιείται στους κήπους για το φύλλωμά του. Παράγει λευκά λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτες. Όταν θέλουμε το φυτό να δώσει τη δύναμή του στο φύλλωμα, κόβουμε τα άνθη.

Tanacetum ptarmiciflorum Συνέχεια »

Tagetes tenuifolia

Κοινό όνομα: Ταγέτης – Τσετσέκι – Καλεντούλα – Tagetes Αν και τα βιβλία αναφέρουν αυτή τη μικρή καλεντούλα ως T. signata, οι περισσότεροι κηπουροί αναφέρονται σε αυτή ως ταγέτης ή τσετσέκι ή καλεντούλα. Είναι πιο λεπτοκαμωμένες από τις Γαλλικές και Αφρικανικές καλεντούλες. Τα φυτά αναπτύσσουν θάμνους με αναρίθμητες διακλαδώσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα πυκνό ανάχωμα

Tagetes tenuifolia Συνέχεια »

Tagetes patula ‘Packstar Bee’

Κοινό όνομα: Γαλλικός Κατηφές – French marigold Οι παραλλαγές στα χρώματα του Γαλλικού κατηφέ είναι κίτρινο, πορτοκαλί, και κόκκινο. Αποτελούν τέλεια προσθήκη στον κήπο και χαρίζουν πολύχρωμες περιοχές. Πολλές ποικιλίες, όπως η ‘Packstar Bee’, περιλαμβάνουν βαθυκόκκινες σκιές, που προσθέτουν βάθος και ποικιλία στον κήπο. Οι κατηφέδες αναπτύσσονται επίσης καλά και μέσα σε γλάστρες ή ζαρτινιέρες.

Tagetes patula ‘Packstar Bee’ Συνέχεια »

Tagetes ‘Starfire’

Κοινό όνομα: Κατηφές – Καλεντούλα – Signet marigold Αυτή η ποικιλία Κατηφέ/Καλεντούλας, είναι κομψά φυτα νάνοι. Τα λουλούδια παράγονται σε αυθονία και σε ποικιλία χρωμάτων που περιλαμβάνει κίτρινι, χρυσαφί και κόκκινο. Κάποια από τα λουλούδια είναι δίχρωμα, έχοντας δύο από τα προηγούμενα χρώματα ανά λουλούδι. Η ποικιλία ‘Starfire’ είναι καταπληκτική για χρήση στον κήπο, στα

Tagetes ‘Starfire’ Συνέχεια »

Tagetes ‘Mr Majestic’

Κοινό όνομα: Γαλλικός Κατηφές – French marigold Η ‘Mr. Majestic’ είναι μία έκδοση νάνος του Γαλλικού Κατηφέ. Είναι ένα φανταστικό συμπαγές φυτό για χρήση στον κήπο. Ιδανικό για γλάστρες ή για να το φυτέψετε σε διάφορα σημεία του κήπου. Οι σε χρώμα μαονιού λωρίδες πάνω στα κίτρινα πέταλα του άνθους, δημιουργούν ένα ευχάριστο και εντυπωσιακό

Tagetes ‘Mr Majestic’ Συνέχεια »

Scroll to Top