Πόσο Εξαρτόμαστε Από Τα Φυτά

Πόσο εξαρτόμαστε από τα φυτά; Μένοντας σε μεγάλη πόλη, για πολύ καιρό είχα χάσει αυτή την επαφή με τη φύση. Είχα χάσει την επαφή με τα φυτά, με το “πράσινο”. Το ίδιο πιστεύω ότι συμβαίνει και με πολλούς ακόμη συνανθρώπους μας. Η μόνη επαφή με τα φυτά ήταν τα δέντρα στους δρόμους και τα λουλούδια σε γλάστρες στα μπαλκόνια.

Σήμερα έχω το προνόμιο να βγαίνω στον κήπο μου και φροντίζω τα λαχανικά. Να μπορώ να κοιτώ το πράσινο στα χωράφια. Να ξέρω ότι υπάρχει δάσος και κάποιες στιγμές να το χαίρομαι.

Αλλά ακόμη και τώρα που μπορώ να έχω το δικό μου κήπο και να καλλιεργώ τα δικά μου λαχανικά, να έχω έρθει πιο κοντά στη φύση και να έχω πιο κοντινή επαφή με τα φυτά, έχω πραγματικά καταλάβει τη σημασία των φυτών;

Τα φυτά είναι παντού γύρω μας. Τα αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει ή ως ένα ακόμη δεδομένο; Σκεφτόμαστε ότι όπου υπάρχει χώμα και οι κατάλληλες συνθήκες, υπάρχουν φυτά που καλύπτουν το τοπίο; Έτσι απλά και μέχρις εκεί.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τι οφείλουμε στα φυτά. Πόσο εξαρτόμαστε από τα φυτά.

Σεβασμός και φροντίδα στα φυτά! Πόσο εξαρτόμαστε από τα φυτά…

Tags: ΑΝΘΡΩΠΟΙΦΥΤΑ

Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Φάνης Χρονάκης
29 Δεκεμβρίου 2013 12:49

Υπέροχο!!

Δημητρης
Δημητρης
30 Δεκεμβρίου 2013 11:54

Δέν ξέρω αν τα φροντίζω σωστά αλλά τα Σ Ε Β Ο Μ Α Ι! Και η σχέση αυτή δίνει νόημα στην ζωή μου,όπως σε κάθε πιστό η θρησκεία .

ivo todorov
3 Ιανουαρίου 2014 13:06

Τα φυτά έχουν εξαιρετική σημασία στην ζωή μας και όσο περισσότερο τα φροντίζουμε και τα αγαπάμε τόσο πιο αρμονικά ζούμε με την φύση.