Αρχική » Άνθρωποι » Ψυχολογία και Κήπος – Η Μάνα Γη
Μάνα Γη

Ψυχολογία και Κήπος – Η Μάνα Γη

Η μάνα Γη,  που δίνει τα πάντα στον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια  χαρίζοντας ζωή όπως η μάνα που μας γέννησε και εμάς. Ο ήλιος, ο πατέρας που και αυτός με την σειρά του προσφέρει αυτά που δίνει η Γη και θα συνεχίσει να προσφέρει επειδή υπάρχει η μάνα Γη.

Μαζί, σαν ζευγάρι αχώριστο, εδώ και εκατομμύρια χρονιά συνυπάρχουν για ένα σκοπό την δημιουργία.

Έτσι δημιούργησαν και παιδιά, αγόρια και κόρες, όπως η βροχή, ο άνεμος, η σπορά, ο χειμώνας, η άνοιξη, ο πάγος, η πάχνη και άλλα πολλά.

Έτσι κάθε τι που γεννιέται ολοκληρώνεται με τον θάνατο ή τον προσωρινό θάνατο την χειμερία νάρκη όπως πολλά δέντρα το κάνουν για να ξυπνήσουν την άνοιξη να ανθοφορήσουν και να καρποφορήσουν το θέρος  για να φθίνουν στην συνέχεια και να ξαναπέσουν σε νάρκη μέχρι το επόμενο ανοιξιάτικο ξύπνημα.

Ο άνθρωπος, δημιουργεί και αυτός ως μεγάλος θεός, αφού διαμορφώνει εκτάσεις καλλιεργεί,φροντίζει,ποτίζει και άλλες πολλές ασχολίες με την Γη αφού είναι και αυτός παιδί της μάνας Γης.

Το πιο συνηθισμένο δυστυχώς στις μέρες μας είναι να καταστρέψει σε λίγα λεπτά αυτό που έχει δημιουργήσει η φύση εδώ και εκατομμύρια χρόνια, όμως η ενασχόληση μας όσο και μικρή και εάν είναι έστω να φροντίζουμε μια γλαστρούλα βοηθάει και συμβάλει στην δημιουργία μας και να  συνεχίσει η μάνα γη να υπάρχει.

Επίσης βοηθάει η ενασχόληση μας με την καλλιέργεια να φροντίσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τα συναισθήματά μας πόσες φορές το κακό χώμα το βάζουμε στην άκρη ως κακό συναίσθημα και τοποθετούμε ένα καλύτερο σε ποιότητας χώμα.

Τέλος το ταξίδι με την ενασχόληση μας με την γη ξεκίνησε και είναι ένα φυσικό φάρμακο να χαλαρώσουμε, να μειώσουμε το άγχος, να δημιουργήσουμε και εμείς ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά και ελπίδα στον πλανήτη μας.

Σπυρίδων Λιναρδάτος
Ψυχολόγος

Tags: ΓΗΚΗΠΟΣΛΙΝΑΔΑΡΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΨΥΧΟΛΟΓΙΑΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top