Διαφήμιση

Ένα χρήσιμο Εγχειρίδιο για την Καλλιέργεια Κερασιάς. Το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” (ΕΛ.Γ.Ο.), σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.), λαμβάνοντας υπόψη το διογκούμενο ενδιαφέρον των γεωργών της χώρας μας και τη στροφή αρκετών εξ’ αυτών στην κερασοκαλλιέργεια, προχώρησε το 2011 στη σύνταξη ενός χρήσιμου Εγχειρίδιου για την Καλλιέργεια Κερασιάς.

Το Εγχειρίδιο αυτό, κάνει αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση της κερασοκαλλιέργειας στην κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας, συνοψίζει τις προοπτικές και δίνει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές επιλογής συστήματος καλλιέργειας, υποκειμένων και ποικιλιών, η τελική επιλογή των οποίων εναπόκειται στο κριτήριο και τις ανάγκες των παραγωγών.

Επίσης παρατίθενται χρήσιμα προγράμματα λίπανσης-θρέψης και φυτοπροστασίας κερασιάς, τα οποία σκοπό έχουν να δημιουργήσουν υποψίες και απορίες στους παραγωγούς, σε συγκεκριμένα φαινολογικά στάδια ή χρονικά διαστήματα και όχι να αντικαταστήσουν τους υπεύθυνους γεωπόνους των περιοχών καλλιέργειας.

Σχόλιο

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι μία προσεγμένη δουλειά που αξίζει συγχαρητηρίων. Ελπίζω να υπάρχει και συνέχεια.

Κατεβάστε το Εγχειρίδιο Καλλιέργειας της Κερασιάς

Μπορείτε να κατεβάστε σε μορφή αρχείου PDF (1,8MB) το Εγχειρίδιο Καλλιέργειας της Κερασιάς.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Καζαντζής Κωνσταντίνος, Τεχνολόγος Γεωπονίας
Χατζηχαρίσης Ιωάννης, Διατελέσας Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων ΕΘΙΑΓΕ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΥΛΛΟΒΟΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ
ΣΣ Νάουσας 38, 59200 Νάουσα
Τηλ.: 23320 43343

Tags: ΔΕΝΤΡΑΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΚΕΡΑΣΙΑΟΔΗΓΟΣ


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x