Αρχική » Έδαφος-Χώμα » Δωρεάν Κοπριά στην Αθήνα – Αττική!
Δωρεάν Κοπριά από Άλογα

Δωρεάν Κοπριά στην Αθήνα – Αττική!

Θα σας πω που μπορείτε να βρείτε δωρεάν κοπριά στην Αθήνα – Αττική (από ιπποειδή – άλογα, μουλάρια και γαϊδουράκια) και πως μπορείτε να την αποκτήσετε για οικολογικό λίπασμα και για να βελτιώσετε το χώμα στον κήπο σας ή τις γλάστρες στις πόλεις, ώστε να έχετε μεγάλη παραγωγή, δυνατά και υγιή φυτά.

Όλοι γνωρίζουμε την θετική επίδραση της κοπριάς ως λίπασμα για να έχουμε μεγάλα και υγιή φυτά (λαχανικά, δέντρα, βότανα, φρούτα), καθώς και ένα γόνιμο χώμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Η κοπριά είναι ένα φυσικό οικολογικό λίπασμα!

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις καλλιέργειες των κηπευτικών μας, στα καρποφόρα δέντρα, στα αρωματικά και στα καλλωπιστικά φυτά του κήπου μας.

Η κοπριά εκτός από την τροφοδοσία των φυτών με θρεπτικά στοιχεία, συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των φυσικών ιδιοτήτων του εδάφους, καθώς αυξάνει την συγκράτηση του νερού, τον αερισμό και την αποστράγγιση.

Καλλιεργώντας όμως στην Αθήνα και την Αττική, δεν είναι εύκολο να βρίσκουμε κοπριά.

Ζώντας σε ένα αστικό ή ημι-αστικό περιβάλλον, δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πρόσβαση σε μαντριά, ιπποτροφεία, κτηνοτροφικές μονάδες, τα μέρη δηλαδή στα οποία παράγεται η κοπριά. Κάτι που είναι πολύ πιο εύκολο στην επαρχία.

Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε κοπριά (όταν την βρίσκουμε) σε σχετικά μικρές ποσότητες (λόγω κόστους), σε συσκευασίες από φυτώρια ή γεωπονικά καταστήματα. Ή να αγοράζουμε ακριβά λιπάσματα που όμως δεν βελτιώνουν την ποιότητα του χώματος.

Θα σας πω όμως που μπορείτε να βρείτε δωρεάν κοπριά στην Αθήνα – Αττική!

Που μπορείτε να βρείτε δωρεάν κοπριά στην Αθήνα – Αττική για τον κήπο σας;

Θα βρείτε δωρεάν κοπριά για τα φυτά και τον κήπο σας στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών στο Μαρκόπουλο της Αττικής. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται κοντά στο νέο Ιππόδρομο. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που περισυλλέγει και περιθάλπει ιπποειδή (άλογα, μουλάρια, γαϊδουράκια) από όλη την Ελλάδα.

Τα άλογα, μουλάρια, γαϊδουράκια που περιθάλπονται στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών φυσικά παράγουν κοπριά. Πολύ κοπριά. Περίπου 1 τόνο το μήνα.

Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Οι εθελοντές του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών προσφέρουν δωρεάν αυτή την κοπριά σε ιδιώτες και εταιρείες, με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιήσουν δικά τους μέσα για τη συλλογή και την αποκομιδή της.

Μπορείτε να πάρετε όση κοπριά θέλετε δωρεάν και να τη χρησιμοποιήσετε με θεαματικά αποτελέσματα στον κήπο σας, στο χωράφι σας, στις γλάστρες σας στην πόλη!

Η κοπριά από ιπποειδή είναι η πιο ήπια κοπριά γιατί το μόνο που περιέχει είναι χορτάρι που είναι και η βασική διατροφή των αλόγων. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να χωνευτεί.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα στον κήπο ή στις γλάστρες σας.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη δωρεάν κοπριά

1. Που βρίσκεται ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών;

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών βρίσκεται στο Μαρκόπουλο της Αττικής. Στη διεύθυνση: 3ο χλμ οδός Μυρρινούντος (κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο).

Ο ιστότοπος του συλλόγου είναι: https://greekhorseprotection.org/. Στον ιστότοπο του συλλόγου θα βρείτε και τον χάρτη με την τοποθεσία του ακριβώς. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη μέσω κεντρικών οδών.

2. Γιατί ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών δίνει δωρεάν κοπριά;

Το ζήτημα είναι καθαρά πρακτικό. Τα ιπποειδή που φιλοξενούνται και περιθάλπονται από το σύλλογο, παράγουν ένα τόνο κοπριά το μήνα. Το κέρδος τους είναι η ευκολία της απομάκρυνσής της από τις εγκαταστάσεις τους. Το όφελος το δικό σας είναι η αξιοποίηση στη βελτίωση του κήπου, των καλλιεργειών σας σε χωράφι και πόλη. Μία κατάσταση που και τα δύο μέρη κερδίζουν.

3. Πόση δωρεάν κοπριά μπορώ να πάρω;

Όση μπορείτε να μαζέψετε και να μεταφέρετε. Κάθε μήνα, τα ιπποειδή του συλλόγου παράγουν περίπου ένα τόνο κοπριά. Μπορείτε να μαζέψετε και να πάρετε δωρεάν όση κοπριά είναι διαθέσιμη.

Κοπριά Αλόγων

4. Χρειάζεται να προηγηθεί επικοινωνία;

Ναι.

Πριν πάτε να πάρετε τη δωρεάν κοπριά, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το σύλλογο στο τηλέφωνο: 6979090513. Έτσι κι εσάς θα βοηθήσετε και τους εθελοντές να οργανώσουν τη ζήτηση και τις επισκέψεις.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών είναι προσβάσιμος από το κοινό τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Ημέρες: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Ώρες: 08:00 – 13:00 και 16:00 – 21:00 το καλοκαίρι και 16:00 – 18:00 το χειμώνα.

5. Μπορώ να παραγγείλω την κοπριά και να μου την στείλουν στον χώρο μου;

Η απλή απάντηση είναι όχι. Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Χρειάζεται να πάτε οι ίδιοι και να συλλέξετε την κοπριά.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου για να μαζέψω τη δωρεάν κοπριά;

Ο σύλλογος συστήνει να έχετε μαζί σας σακιά στεγανά (π.χ. για αποκομιδή μπάζων που είναι ανθεκτικά και αποθηκεύουν πολλά λίτρα κοπριά), φτυάρι, γάντια. Γαλότσες ή πρόχειρα παπούτσια και ρούχα εργασίας θα σας διευκολύνουν. Και βέβαια καλή διάθεση!

7. Η κοπριά από τα ιπποειδή του συλλόγου είναι επιβαρυμένη με αντιβιοτικά ή φάρμακα;

Απλά Όχι. Στα ιπποειδή που φιλοξενούνται στον σύλλογο σπάνια δίνονται αντιβιοτικά ή φάρμακα. Για αυτό δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το πρόβλημα που είχαν τα άλογα, μουλάρια, γαϊδουράκια που περιθάλπονται στο σύλλογο είναι η εγκατάλειψη και η έλλειψη φροντίδας. Όχι οι ασθένειες.

8. Θα έχω πρόβλημα με τους γείτονες με την μυρωδιά από την κοπριά;

Όχι. Η κοπριά των αλόγων είναι η πιο άοσμη σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε να χωνευτεί.

Είναι η πιο ήπια κοπριά γιατί το μόνο που περιέχει είναι χορτάρι που είναι και η βασική διατροφή των αλόγων. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και να την ενσωματώσετε άμεσα στο χώμα.

9. Είναι η κοπριά από άλογα κατάλληλη για τον κήπο και τα φυτά μου;

Ναι!

Η κοπριά αλόγου ξεχωρίζει από τις άλλες κοπριές για τη σύνθεσή της. Επειδή η κοπριά αλόγων περιέχει υψηλό ποσοστό ξηρής ύλης (άχυρο), την καθιστά πολύ αποτελεσματική για τη βελτίωση των βαρέων εδαφών.

Είναι πλούσια σε μικροοργανισμούς και άχυρο, με αποτέλεσμα να αναγεννά το χούμο και βελτιώνει τις ιδιότητες του εδάφους. Ταυτόχρονα “ελαφρύνει” τα βαριά χώματα καθιστώντας την ένα εξαιρετικό εδαφοβελτιωτικό.

Η κοπριά από άλογα, περιέχει τα συστατικά που έχουν ανάγκη τα φυτά (άζωτο, φώσφορος, κάλιο, κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οργανικό λίπασμα, για τη θρέψη του εδάφους.

Μπορεί να προστεθεί στο κομπόστ για κομποστοποίηση. Η κομποστοποιημένη κοπριά αλόγου χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως το συμβατικό κομπόστ.

Συμπέρασμα

Ακόμη και στην Αθήνα -Αττική μπορείτε να βρείτε πολύ και δωρεάν κοπριά από ιπποειδή, που είναι η πιο ήπια μορφή κοπριάς.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών στο Μαρκόπουλο Αττικής προσφέρει δωρεάν ένα τόνο κοπριά κάθε μήνα.

Help Us Help Horses - Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Απαραίτητη προϋπόθεση να πάτε οι ίδιοι να τη μαζέψετε και να τη μεταφέρετε στο χώρο σας.

Είναι πραγματικά μία μεγάλη ευκαιρία.

Εσείς θα έχετε δωρεάν, χωρίς κόστος, πολύτιμο λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό για τον κήπο σας και ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών θα απαλλάσσεται από την κοπριά των ζώων που φιλοξενεί.

Μία καλή συμφωνία!

Tags: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΜΑΤΟΣΔΩΡΕΑΝ ΚΟΠΡΙΑΚΟΠΡΙΑΛΙΠΑΣΜΑΛΙΠΑΣΜΑΤΑΧΩΜΑ

Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top