Αρχική » Έδαφος-Χώμα » Ντοματάκι Σαντορίνης – Η σημασία του εδάφους στην ανάπτυξη και το μέγεθος
Ντοματάκια Σαντορίνης - Διαφορά μεγέθους

Ντοματάκι Σαντορίνης – Η σημασία του εδάφους στην ανάπτυξη και το μέγεθος

Στη φωτογραφία βλέπεται δύο ντοματάκια Σαντορίνης, από ντοματιές που έχουν προέλθει από τον ίδιο σπόρο.

Όλοι ξέρουμε ότι οι ντομάτες Σαντορίνης είναι γενικά μικρές σε μέγεθος, είναι πολύ νόστιμες, είναι ανθεκτικές, έχουν σχήμα σαν μικρές κολοκύθες.

Κι όμως η φωτογραφία δείχνει 2 ντοματάκια Σαντορίνης με εμφανή διαφορά στο μέγεθος. Αυτό στα αριστερά έχει πολύ μεγάλο μέγεθος. Το άλλο στα δεξιά έχει το “κανονικό” μέγεθος.

Που οφείλεται η διαφορά στο μέγεθος;

Το ντοματάκι Σαντορίνης στα αριστερά (το μεγάλο), προέρχεται από ντοματιές που φυτεύτηκαν σε ένα μέρος πλούσιο σε οργανική ύλη (βλέπε παλιά κοπριά) που δεν είχε καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια.

Το δεξιά, προέρχεται από ένα φυτό που φυτεύτηκε σε ένα μέρος που γίνεται τακτικά καλλιέργεια και απλά προστέθηκε κοπριά κατά την προετοιμασία του χώματος πριν τη φύτευση.

Και όχι μόνο αυτό. Τα σπορόφυτα ντομάτας Σαντορίνης που έδωσαν τις μεγάλες ντομάτες φυτεύτηκαν σε αυτό το μέρος, 1 μήνα μετά από τα φυτά που φυτεύτηκαν στο άλλο σημείο στον κήπο!

Το πλούσιο σε οργανική ύλη και γόνιμο χώμα, βοήθησε τα φυτά ντομάτας να μεγαλώσουν εξαιρετικά γρήγορα και να γίνουν μεγάλα, με πλούσια ανάπτυξη και να δώσουν εξαιρετικά μεγάλους καρπούς.

Συμπέρασμα

Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ποιότητα του χώματος στο τελικό αποτέλεσμα στις καλλιέργειες.

Ένα ξεκούραστο χώμα, πλούσιο σε οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά, κάνει τη διαφορά στην απόδοση.

Όταν λοιπόν κάτι δεν πάει καλά με τις καλλιέργειές σας, ένα από τα πράγματα που πρέπει να κοιτάξετε και να διορθώσετε, είναι το μέρος που φυτέψατε τα φυτά σας και η ποιότητα του χώματος.

Tags: ΕΔΑΦΟΣΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣΚΟΠΡΙΑΛΙΠΑΣΜΑΝΤΟΜΑΤΑΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top