Αρχική » Εμπειρίες-Κήπος » Σώστε τις Μέλισσες – Γιατί Πρέπει να τις Προσέχουμε και να τις Σεβόμαστε
Μέλισσα σε άνθος λεμονιάς

Σώστε τις Μέλισσες – Γιατί Πρέπει να τις Προσέχουμε και να τις Σεβόμαστε

Οι μέλισσες ήταν νεκρές γύρω από την κυψέλη. Χιλιάδες μέλισσες νεκρές. Σώστε τις μέλισσες φώναξε σπαρακτικά. Δεν καταλαβαίνετε τη χρησιμότητά τους και τις σκοτώνετε με τις αλόγιστες πρακτικές σας!

Τι θα έκανες σε αυτόν που θα σου έκοβε τα δέντρα, ρώτησε η δημοσιογράφος τον καλλιεργητή;

Θα τον σκότωνα… απάντησε ο αγρότης χωρίς να το πολυσκεφτεί. Το κόψιμο των δέντρων θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για εμένα…

Καταλαβαίνεις τώρα τι έκανες στα μελίσσια του και πως αισθάνεται ο μελισσοκόμος επειδή ράντισες όταν δεν έπρεπε και του σκότωσες τις μέλισσες, του είπε η δημοσιογράφος.

Καταλαβαίνω… απάντησε ψιθυριστά ο αγρότης με σκυμμένο το κεφάλι…

Η μέλισσα ΔΕΝ είναι ένα ακόμη ενοχλητικό έντομο!

Μέλισσα γονιμοποίηση

Φίλε αναγνώστη, διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω και προστάτευσε τις μέλισσες όσο και όπου μπορείς.

Η μέλισσα είναι ένα έντομο που θα πρέπει να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, να το σεβόμαστε και να το βοηθάμε όσο μπορούμε.

Χάρη στη μέλισσα, γίνεται η επικονίαση, η γονιμοποίηση των λουλουδιών και άρα η παραγωγή των καρπών που τρώμε. Χωρίς τη μέλισσα, δε θα είχαμε έναν φυσικό και “αυτόματο” τρόπο ώστε να γίνεται η γονιμοποίηση των ανθών και η μετατροπή τους στο γέννημα, τον καρπό.

Αφορμή γι΄αυτό το άρθρο είναι ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΤ3 στις 11 Μαρτίου 2011, με τίτλο: BEES EXTINCTION, SOLVING THE MYSTERY. Παραγωγός ήταν η “Mona-Lisa – France 5” και σκηνοθέτης η Natacha Calestremé (http://www.monalisa-prod.com/vi/catalogue.php?id=75)

Οι μέλισσες είναι κυρίως χρήσιμες γιατί καθώς συλλέγουν τη γύρη από τα λουλούδια τα γονιμοποιούν. Τα γονιμοποιημένα λουλούδα, μετατρέπονται στους καρπούς (λαχανικά, φρούτα) που τρώμε.

Δευτερευόντως, οι μέλισσες παράγουν μέλι, γύρη, πρόπολη και βασιλικό πολτό.

Τη γύρη για να τρέφουν το γόνο. Το μέλι από το νέκταρ που συλλέγουν για να τραφούν οι ίδιες, Πρόπολη για να απολυμαίνουν την κυψέλη και βασιλικό πολτό για να τρέφουν το γόνο που προορίζεται να γίνει βασίλισσες.

Προστατέψετε τις μέλισσες

Κυψέλη, κελιά με μέλι

Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν. Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη.

Σώστε τις μέλισσες.

Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν. Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη.

Σώστε τις μέλισσες

Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν.

Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη. Σώστε τις μέλισσες!

Μη σκοτώνετε τις μέλισσες άθελά σας

Δε ξέρω πόσο πιο δυνατά να το πω… Σεβαστείτε και προστατέψετε τις μέλισσες.

Μην τις σκοτώνετε άθελά σας! Μην ψεκάζετε με χημικά εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα όταν τα φυτά σας είναι ανθισμένα.

Χρήσιμοι ιστότοποι

Tags: ΑΝΘΗΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗΜΕΛΙΜΕΛΙΣΣΑΜΕΛΙΣΣΕΣ

Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top