Αρχική » Forum

Forum

Ειδοποιήσεις
Clear all

Δεντρολίβανο

3 Δημοσιεύσεις
3 Χρήστες
0 Likes
947 Εμφανίσεις
(@maria)
New Member
Συμμετοχή από: 2 έτη πριν
Δημοσιεύσεις: 1
Topic starter  

Καλησπέρα σε όλο το team!

Θέλω να φυτέψω στον κήπο ένα δεντρολίβανο . Σκέφτομαι να το ξεκινήσω με σπόρους στη γλάστρα και έπειτα να κάνω την μεταφύτευση . Ωστόσο δεν έχω καταλάβει πόσα σπόρια πρέπει να βάλω στην γλάστρα για να μου δώσουν έναν γερό κορμό στο έδαφος για το δεντρολίβανο ; Δεν έχω καταλάβει επίσης πόσα κλαδιά δεντρολίβανου βγάζει ο ένας σπόρος ;

Το τελικό μου αποτέλεσμα θέλω να είναι ένα ιδιαιτέρως πλούσιο φυτό με μεγάλη ανάπτυξη. Δεν θέλω να κάνω πολλούς θάμνους δεντρολίβανου αλλά μόνο έναν και καλό , μεγάλο και πλούσιο .

Παρακαλώ τα "φώτα" σας 🙂

Ευχαριστώ 

 


   
Παράθεση
Ηλίας Αντωνόπουλος
(@ilias)
Μέλος Moderator
Συμμετοχή από: 4 έτη πριν
Δημοσιεύσεις: 104
 

Γεια σου MARIA,

Σίγουρα μπορείς να πειραματιστείς σπέρνωντας σπόρους δενδρολίβανου και ίσως να αποκτήσεις πολλά φυτά.

Αν οι σπόροι βλαστήσουν και καταφέρουν να μεγαλώσουν, θα σου δώσουν φυτά δενδρολίβανου.

Στη θέση σου, θα έσπερνα αρκετούς σπόρους και από όσοι βλαστήσουν, θα κρατούσα τα πιο δυνατά και υγιή φυτά ώστε να τα μεταφυτέψω.

Παράλληλα και για σιγουρια, θα πήγαινα σε ένα φυτώριο ή γεωπονικό κατάστημα και θα αγόραζα ένα δενδρολίβανο. Θα το φύτευα στο χώμα και 2-3 χρόνια θα είχα ένα μεγάλο και δυνατό φυτό.

Καλή επιτυχία!


   
ΑπάντησηΠαράθεση
(@alxkin)
New Member
Συμμετοχή από: 2 έτη πριν
Δημοσιεύσεις: 1
 

@ΜΑRIA εγώ πάντως στην θέση σου θα αγόραζα ένα έτοιμο μικρο φυτό για να γλιτώσω χρόνο. Εαν το βάλεις σε μια ηλιόλουστη θέση θα μεγαλώσει ταχύτατα... Πήρα ένα μικρούλι από την πεθερά μου στην Μάνη και έχει γίνει θηρίο σε 3-4 χρόνια. αντεχει τα πάντα ξηρασία κρύο και θέλει ελάχιστη φροντίδα.


   
ΑπάντησηΠαράθεση
Share:
Scroll to Top