Αρχική » Forum

Forum

Επιλογή ελαιοραβδισ...
 
Ειδοποιήσεις
Clear all

Επιλογή ελαιοραβδιστικού

2 Δημοσιεύσεις
2 Χρήστες
3 Likes
1,658 Εμφανίσεις
(@mihalis)
New Member
Συμμετοχή από: 2 έτη πριν
Δημοσιεύσεις: 1
Topic starter  

Καλησπέρα σας.

 

 Έρχεται ο καιρός να μαζέψουμε ελιές, και ενώ δεν έχω μεγάλη παραγωγή (40 ρίζες εκ των οποίων 10 παλιές) λέω να επενδύσω σε ένα ελαιοραβδιστικό γιατί καλό το καλάμι και η χτένα αλλά ταλαιπωρεί και εμάς και τα δέντρα.

 

Τείνω προς βενζίνη ως πιο εύκολο στη μεταφορά αλλά δεν έχω εμπειρία με αυτά και το σκεπτικό μου μπορεί να είναι λάθος.

Τι είδος κεφαλής προτείνετε να κοιτάξω; Και τι τροφοδότηση;


   
Παράθεση
philippos_tio
(@philippos_tio)
New Member
Συμμετοχή από: 4 έτη πριν
Δημοσιεύσεις: 3
 

Καλημέρα Μιχάλη,
τον Οκτώβρη του 2020 αγόρασα το agrotechic quatro (αχινός). Δεν είχα εμπειρία απο άλλο μηχάνημα, ούτε και από άλλη πρόσφατη ελαιοσυλλογή. Το δοκίμασα 3 μέρες σε χοντροελιές, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, που δούλευαν με απλό καλάμι μέχρι τότε, πήγαινε καλά το ράβδισμα. Το χρησιμοποίησα και άλλες 2 μέρες σε δικές μου κορωνέϊκες, έμεινα ευχαριστημένος. Δεν φάνικε να έχει κάνει ζημιά στα δέντρα και στον καρπό.
Τώρα, επειδή είμαι άνθρωπος της μπαταρίας, και επειδή αντιπαθώ τις βενζίνες-θορύβους-καυσαέρια, είχα φτιάξει 2 πακέτακια με μπαταρίες λιθίου, μεγέθους 7χ8χ10εκ και βάρους 1 κιλό η κάθε μία, 16V/15Ah, 250Wh.
Μόνο την μία μέρα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω και λίγο την δεύτερη (σε εντατική επαγγελματική χρήση ίσως χρειαζόταν και τρίτη μπαταρία, αλλά και πάλι αξίζει). Το βασικό πρόβλημα, που θα το λύσω φέτος, ήταν τα περίπου 14 μέτρα καλωδίου, που σκάλωναν σε διάφορα εμπόδια. Φέτος θα κοντίνω το καλώδιο και θα έχω πάνω μου την μπαταρία, οπότε θα είμαι ανεξάρτητος στις κινήσεις μου.
Πρόσφατα είδα παρόμοιες μπαταρίες στο εμπόριο.
Φέτος θα το χρησιμοποιήσω σε όσες από τις 100 ρίζες μπορέσω, γιατί δεν είναι όλες προσβάσιμες ακόμα. Αν καταφέρω να μαζέψω τα μισά δεντρα, θα είμαι χαρούμενος (έχουν λίγο καρπό φέτος).

Έχω μετατρέψει ένα ηλεκτρικό πολυμηχάνημα (χορτοκοπτικό-κονταροπρίονο-μπορτουροψάλιδο) σε μπαταρίας πλάτης. Έκοψα 1.5 στρέμα και είχε άλλο 25% υπόλοιπο η μπαταρία 🙂
Επίσης χρησιμοποιώ ηλεκτρικό αλυσοπρίονο και κλαδοτεμαχιστή με μπαταρίες/ινβέρτερ. Είμαι ευχαρηστιμένος από την ησυχία, την καθαρή ατμόσφαιρα και το ότι δεν χρειάζεται να μπλέκω με βενζίνες/λάδια.

Άν χρειαστείς κάποια βοήθεια σχετική με μπαταρίες, ρώτα με.


   
Gian Kosm and fotis1960 reacted
ΑπάντησηΠαράθεση
Share:
Scroll to Top