Ραπανάκια

Καλλιεργώ Ραπανάκια

Το ραπανάκι είναι βολβός (σαρκώδης ρίζα) που δε χρειάζεται πολύ νερό και είναι έτοιμο για συγκομιδή 1 με 1,5 μήνα μετά τη σπορά.

Άλλα ονόματα

Ρεπάνι
Αγγλικό όνομα: Radish

Συμβουλές καλλιέργειας για ραπανάκια

Σπορά

Τα ραπανάκια σπέρνονται με σπόρους. Οι σπόροι αναπτύσσονται γρήγορα και σύντομα θα έχετε πολλά ραπανάκια.

Το μυστικό είναι να σπείρετε τους σπόρους σε απόσταση, ώστε όταν τα φυτά αρχίσουν να μεγαλώνουν και να αναπτύσσουν βολβό (το ραπανάκι που θα φάμε), να μην ανταγωνίζεται το ένα το άλλο. Μόνον έτσι θα έχετε μεγάλα και υγιή ραπανάκια.

Πληροφορίες για το έδαφος

Είναι πολύ εύκολα στην καλλιέργεια λαχανικά και για αυτό επιλέγονται από πολλούς. Πιο συγκεκριμένα δε χρειάζονται ιδιαίτερα πολλά θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε όμως να μην υπάρχει πολύ άζωτο, καθώς θα δημιουργηθούν πολλά φύλλα και όχι βολβός.

Συγκομιδή ραπανιών

Η συγκομιδή θα γίνει ανάλογα με την εποχή σποράς (συνήθως 1 με 1,5 μήνα μετά τη σπορά).

Χαρακτηριστικά Φυτού

Κατηγορία Φυτού:

  • Λαχανικά

Πόσο Ήλιο Χρειάζεται (σε τι θέση να το φυτέψω)

  • Πλήρης Ηλιοφάνεια

Τύπος Εδάφους (τι χώμα χρειάζεται)

  • Έδαφος με Καλή Αποστράγγιση
  • Έδαφος με Επαρκή Αποστράγγιση αλλά Υγρό

Κλίμα (πόσο αντέχει στο κρύο)

  • Δεν Αντέχει σε Παγετό

Άρωμα (τα άνθη του είναι αρωματικά)

  • Μη Αρωματικά Λουλούδια

Δυσκολία (είναι εύκολο ή δύσκολο φυτό στην καλλιέργειά του)

  • Καλλιεργείται Εύκολα
Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments