Διαφήμιση
Χορομίδης Φυτώριο Banner

Γιατί να μπολιάσουμε ένα αμπέλι;

Γιατί κάνουμε μπόλιασμα κλήματος αμπελιού; Μπολιάζουμε ένα αμπέλι για να αλλάξουμε την ποικιλία του. Εκμεταλλευόμαστε ότι το υποκείμενο (παλιό κλήμα) έχει ένα εδραιωμένο και υγιές ριζικό σύστημα.

Προσωπικά, αναζήτησα αυτές τις πληροφορίες για το μπόλιασμα αμπελιού γιατί ήθελα να απαλλαγώ από μία ποικιλία αμπελιού που είναι πολύ επιρρεπής στο ωίδιο.

Θέλω να το αντικαταστήσω με άλλη ποικιλία φαγώσιμου σταφυλιού που δεν επηρεάζεται καθόλου από το ωίδιο.

Πώς γίνεται το μπόλιασμα ενός αμπελιού;

Εν συντομία, τα βήματα είναι τα ακόλουθα:

  • Κόβουμε το παλιό κλήμα μισό μέτρο πάνω από τη βάση.
  • Καθαρίζουμε τον κορμό του κλήματος από τα εξωτερικά παλαιά στρώματα.
  • Προετοιμάζουμε τα μάτια από το κλήμα που θέλουμε να αναπαράγουμε.
  • Κάνουμε 2 Τ τομές στον κορμό του κλήματος που κόψαμε.
  • Βάζουμε τα 2 μάτια στο κομμένο κλήμα.
  • Δένουμε γερά τα μάτια.
  • Κάνουμε μερικές τομές στο κάτω μέρος του κλήματος ώστε να φύγουν οι περισσευόμενοι χυμοί και να μην μας πετάξει τα μάτια.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για το μπόλιασμα του αμπελιού;

Η κατάλληλη εποχή για το μπόλιασμα ενός αμπελιού είναι μερικές εβδομάδες πριν από το άνοιγμα των ματιών. (Τέλη Μαρτίου, Αρχές Απριλίου).

Video σχετικά με το μπόλιασμα αμπελιού

Αυτά είναι μερικά πολύ χρήσιμα video που περιγράφουν αναλυτικά τη διαδικασία μπολιάσματος αμπελιού.

Video: Bud Grafting Grapevines in the Napa Valley

Video: Bud Grafting in a Vineyard

Video: Grafting at the Pyramid Vineyard

Tags: ΑΜΠΕΛΙΚΛΗΜΑΜΠΟΛΙΜΠΟΛΙΑΣΜΑ


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x