Αρχική » Άνθρωποι » Τι μάθαμε σχετικά με τα UAP (UFO) από την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 25 Ιουνίου 2021;
Πιλότοι του US Navy περιγράφουν συναντήσεις με UFO

Τι μάθαμε σχετικά με τα UAP (UFO) από την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 25 Ιουνίου 2021;

Υπάρχουν εξωγήινοι; Έχουν καταγραφεί εξωγήινα οχήματα στους ουρανούς της Γης; Τι δείχνουν τα video που έχουν διαρρεύσει από πιλότους του US Navy που καταγράφουν άγνωστα αντικείμενα με ασυνήθιστα πτητικά χαρακτηριστικά, χωρίς πτέρυγες και με άγνωστο σύστημα προώθησης;

Η πολυαναμενόμενη έκθεση σχετικά με τα UAP (Unidentified Aerial Phenomena) δόθηκε στη δημοσιότητα στις 25 Ιουνίου 2021 από το Office of Director of National Intelligence (ODNI).

Ο τίτλος της αναφοράς για τα UAP ή UFO (Unidentified Flying Objects) είναι: “Preliminary Assessment: Unidentified Aerial Phenomena”. Βασίζεται στα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το Department of Defense Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF).

Που μπορώ να βρω την αναφορά για τα UAP (UFO);

Μπορείτε να βρείτε την πρωτότυπη αναφορά στα Αγγλικά στη διεύθυνση: https://www.dni.gov/files/ODNI/documents/assessments/Prelimary-Assessment-UAP-20210625.pdf

Γιατί τα UFO αναφέρονται σαν UAP;

Ο όρος Unidentified Aerial Phenomena (UAP ) υιοθετήθηκε από τις υπηρεσίες της Αμερικάνικης Κυβέρνησης ώστε να περιγράφει ανεξήγητα ιπτάμενα αντικείμενα. Αντικαθιστά τον όρο Unidentified Flying Objects (UFO), ο οποίος θεωρείτε αρνητικά φορτισμένος. Θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο για έναν σοβαρό παρατηρητή να αναφέρει ένα UAP αντί για ένα UFO, χωρίς να χλευαστεί ή να στιγματιστεί από τους συναδέλφους του.

Η αναφορά για UAP που δημοσιεύθηκε στις 25 Ιουνίου 2021 είναι η τελική;

Όχι είναι προκαταρκτική έκθεση. Διαπιστώνει ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε οργανωμένη μεθοδολογία για την καταγραφή UAP. Αυτό δυσκολεύει την αξιόπιστη καταγραφή και κατάταξη των φαινομένων και άρα δυσκολεύει την μετέπειτα έρευνα και αξιολόγηση των παρατηρήσεων.

Που έχουν γίνει οι περισσότερες καταγραφές UAP τα τελευταία χρόνια;

Οι περισσότερες καταγραφές UAP έχουν γίνει σε θαλάσσιες περιοχές κοντά στις ακτές των ΗΠΑ, όπου πραγματοποιούσε ασκήσεις το US Navy. Μία εξήγηση για αυτό είναι ότι σε αυτές τις περιοχές υπήρχαν συγκεντρωμένα προσωπικό σε κατάσταση εγρήγορσης λόγω των ασκήσεων και πολλοί αισθητήρες σε χρήση (π.χ. στρατιωτικοί αισθητήρες φερόμενοι σε πολεμικά αεροσκάφη).

Ποια περίοδο αφορούν οι παρατηρήσεις UAP;

Οι παρατηρήσεις UAP αφορούν την περίοδο από 2004 έως 2021.

Σε πόσες παρατηρήσεις UAP (UFO) βασίζονται τα στοιχεία της έκθεσης;

Τα στοιχεία της έκθεσης βασίζονται σε 144 επίσημες αναφορές. Από αυτές οι 80 έχουν γίνει αφορούν παρατήρηση από πολλούς αισθητήρες.

Πόσα από τα περιστατικά UAP παραπέμπουν σε υψηλή τεχνολογία αγνώστου προέλευσης;

Σε 18 περιστατικά που περιγράφονται σε 21 αναφορές, οι παρατηρητές ανέφεραν ασυνήθιστες κινήσεις και ασυνήθιστα πτητικά χαρακτηριστικά.

Ποιες είναι οι 5 κατηγορίες UAP;

Airborne Clutter: Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται πουλιά, μπαλόνια, drones (UAV), αερομεταφερόμενα σκουπίδια.

Natural Atmospheric Phenomena: Φυσικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα όπως παγοκρύσταλλοι, υγρασία, θερμικές διαταραχές που μπορεί να καταγραφούν από συστήματα υπερύθρων και ραντάρ.

USG or Industry Developmental Programs: Διαβαθμισμένα στρατιωτικά προγράμματα. Η έκθεση αναφέρει ότι κανένα από τα περιστατικά δεν μπόρεσε να καταταχθεί σε αυτή την κατηγορία φαινομένων.

Foreign Adversary Systems: Οχήματα από τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα που χρησιμοποιούν τεχνολογία που δεν είναι γνωστή στις ΗΠΑ.

Other: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν φαινόμενα που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν αλλού. Παρατηρήσεις που αφορούν αντικείμενα που είχαν ασυνήθιστα πτητικά χαρακτηριστικά ή χαρακτηριστική κίνηση. Η έκθεση όμως αναφέρει, ότι λόγω των περιορισμένων δεδομένων που είχε στη διάθεσή της, θα χρειαστεί επιπλέον επιστημονική γνώση ώστε να να συλλεχθούν, αναλυθούν και χαρακτηριστούν κάποια από αυτά.

Αναφέρεται σε εξωγήινους η έκθεση;

Η έκθεση είναι ένα κυβερνητικό έγγραφο που χρησιμοποιεί προσεκτική και τυπική φρασεολογία. Τονίζει δε ότι είναι προκαταρκτική. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι κάποια από τα καταγεγραμμένα ανεξήγητα φαινόμενα αφορούν εξωγήινους ή UFO. Μέσα όμως από την κατηγορία Other, αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να είναι τα εξωγήινα σκάφη (UFO) μία από τις πιθανές εξηγήσεις.

Που μπορώ να δω τα video που παρουσιάζουν UAP από το US Navy;

Μπορείτε να δείτε video που έχουν διαρρεύσει και παρουσιάζουν καταγραφές UFO (UAP) από αεροσκάφη του US Navy εδώ:

Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα συνέντευξη πιλότων που συνάντησαν UAP;

Ναι υπάρχει η συνέντευξη δύο πρώην πιλότων του US Navy στην εκπομπή 60 Minutes του CBS News. Οι Alex Dietrich και Dave Fravor περιγράφουν μία συνάντηση που είχαν με UAP στις 14 Νοεμβρίου του 2004, πετώντας διθέσια F-18.

Οι Alex Dietrich και Dave Fravor

Η συνάντηση κράτησε 5 λεπτά. Εκείνη την περίοδο υπηρετούσαν στο αεροπλανοφόρο USS Nimitz και συμμετείχαν σε μία άσκηση 100 μίλια νοτιοδυτικά του San Diego. Το ραντάρ του συνοδού σκάφους USS Princeton, εντόπισε αυτό που οι χειριστές ραντάρ ονομάζουν “multiple anomalous aerial vehicles”. Το άγνωστο ίχνος, άλλαξε υψόμετρο κατά 80.000 πόδια σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο! Οι Alex Dietrich και Dave Fravor κλήθηκαν να ερευνήσουν το ίχνος με τα διθέσια F-18 τους.

Αυτό που είδαν 4 ζευγάρια μάτια ήταν ένα σκάφος στο σχήμα που έχουν οι καραμέλες tic tac να αιωρείται πάνω από την ήρεμη θάλασσα. Στο σημείο της αιώρησης, η θάλασσα είχε αναστατωθεί και είχε αποκτήσει λευκό χρώμα. Το UAP δεν είχε διακριτικά, δεν είχε πτέρυγες, δεν είχε κάποια μορφής εξάτμιση.

Καραμέλες Tic Tac

Ο Dave Fravor άρχισε να κατεβαίνει προς το αντικείμενο για να το δει καλύτερα από κοντά, ενώ η Alex Dietrich παρέμεινε ψηλά κάνοντας κύκλους.

Το UAP στράφηκε προς το αεροπλάνο του Dave Fravor και καθώς εκείνος κατέβαινε, αυτό ανέβαινε.

Αλλά όταν έφτασαν στο ίδιο ύψος, το UAP απλά εξαφανίστηκε!

Λίγα λεπτά αργότερα το ραντάρ του USS Princeton εντόπισε ξανά το ίχνος, 60 μίλια μακριά. Ένα άλλο πλήρωμα F-18 κατάφερε να το εγκλωβίσει προσωρινά χρησιμοποιώντας την κάμερα στόχευσης του F-18, πριν αυτό εξαφανιστεί ξανά.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο στο: “UFOs regularly spotted in restricted U.S. airspace, report on the phenomena due next month

Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη στο video: “Navy pilots describe encounters with UFOs:

Γιατί ένα τέτοιο άρθρο στο kalliergo.gr

Το άρθρο σίγουρα δεν έχει σχέση με φυτά και καλλιέργειες.

Το θέμα όμως είναι τόσο μεγάλο και τόσο σημαντικό που δεν άντεξα στον πειρασμό να δημοσιεύσω ένα σχετικό άρθρο.

Μετά τις πολλές αναφορές για UFO (UAP) από αξιόπιστες πηγές, όλος ο κόσμος ανάμενε τη δημοσίευση της σχετικής έκθεσης από την Αμερικάνικη κυβέρνηση.

Η έκθεση Preliminary Assessment: Unidentified Aerial Phenomena δόθηκε στη δημοσιότητα στις 25.06.2021.

Στην πραγματικότητα, δεν πρόσθεσε πολλά περισσότερα από όσα είχαν ήδη διαρρεύσει και από όσα γνώριζε ο κόσμος από τα video και συνεντεύξεις πιλότων που συνάντησαν UFO, UAP.

Η έκθεση όμως χαρακτηρίζεται προκαταρκτική. Αυτό που κάνει, είναι να γνωστοποιήσει ότι πλέον θα γίνεται κανονική καταγραφή και διερεύνηση ανάλογων περιστατικών.

Μήπως το Project Blue Book αναβιώνει ξανά το 2021;

Tags: UAPUFOΑΝΘΡΩΠΟΙΜΑΘΑΙΝΩΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top