Πλαστική ή πήλινη γλάστρα

Με ρώτησε ένας φίλος πριν από λίγες μέρες. “Τι προτείνεις να αγοράσω; Πλαστική ή πήλινη γλάστρα;

Μετά από λίγη σκέψη, του απάντησα με πολλές ερωτήσεις. Ότι εξαρτάται από το τι φυτά θέλει να φυτέψει στις γλάστρες, αν είναι λαχανικό ή καλλωπιστικό φυτό, που θα βάλει τις γλάστρες, πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει και πόσο συχνά μπορεί να ποτίζει τα φυτά.

Όταν σκέφτεστε να φυτέψετε τα λαχανικά ή τα καλλωπιστικά φυτά σας σε γλάστρες, θα χρειαστεί να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιήσετε πλαστική γλάστρα ή γλάστρα από πηλό.

Ποιά γλάστρα είναι καλύτερη για την ανάπτυξη των φυτών;

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της κάθε γλάστρας;

Ποιό μέγεθος γλάστρας να επιλέξετε για το φυτό σας;

Πήλινες γλάστρες

Τα χαρακτηριστικά που έχουν οι πήλινες γλάστρες είναι:

 

Πλαστικές γλάστρες

Τα χαρακτηριστικά που έχουν οι πλαστικές γλάστρες είναι:

 

Πως να επιλέξετε το σωστό μέγεθος γλάστρας για το φυτό σας

Είτε επιλέξετε πήλινη ή πλαστική γλάστρα για το φυτό σας, φροντίστε το μέγεθος της γλάστρας είναι το σωστό, ακολουθώντας αυτούς τους δύο απλούς κανόνες:

Κανόνας Α: Η διάμετρος της γλάστρας πρέπει να είναι τουλάχιστον το ένα τρίτο (1/3) του ύψους του φυτού από το χώμα μέχρι την κορυφή του. Αν το φυτό σας ψηλώσει περισσότερο, κλαδέψτε το ή μεταφυτέψτε το σε μεγαλύτερη γλάστρα.

Κανόνας Β: Τα γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά, αναπτύσσουν βαθύτερο ριζικό σύστημα και χρειάζονται υψηλές γλάστρες. Τα αργής ανάπτυξης φυτά, τα πάνε καλά και σε ρηχές γλάστρες.

Ελπίζω να σας βοήθησα να επιλέξετε ανάμεσα σε πήλινες ή πλαστικές γλάστρες. Να είδατε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε λύσης.

Tags: ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΓΛΑΣΤΡΑΓΛΑΣΤΡΕΣΠΗΛΙΝΗ ΓΛΑΣΤΡΑΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΛΑΣΤΡΑΠΟΛΗ

Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments